Ramon Malavé

Pedagogen
Ramonär världsmästare i karate och en av världens främsta coacher och instruktörer. Med sin kunskap och erfarenhet har han skapat vägar för personlig, fysisk och mental utveckling.


Idrottsmannen
Ramon är både Världsmästare och Europamästare.Han harvunnit Franska Öppna i kumite. Ramon har även vunnit Grand Prix i kata och har två bronsmedaljer i kata på Europamästerskapen. I medaljskörden ligger bland annat 9 medaljer på VM och EM individuellt, lag, kumite och i kata. Ramon är den ende utövaren i världen att erövra medalj i både kumite och kata under ett och samma evenemang. 1984 utnämndes han till Stockholms bästa idrottsman alla kategorier.

Förbundskaptenen
Ramon har som förbundskapten 1991-1998 och som sportchef 2004-2006 coachat det svenska karatelandslaget till flera VM och EM- framgångar såsom VM-guld (Theresia Larsson), VM-brons (Reza Mohseni), VM-silver i lag herrar (1992 Madrid).

Internationelle ledaren
2006 blev Ramon av Europeiska Karate Förbundet (EKF)
utvald som en av fem ledamöter att ingå i den Tekniska Kommittén (TC). Ledamöterna har det övergripande ansvaret för övervakning och utveckling av regler, regelverk och teknisk utrustning för tävlingar inom EKF.